0
dss 0
0 0Kr
Kundvagnen är tom
Varför det finns så få pensionerade tröjor i fotboll
08 Oct

Varför det finns så få pensionerade tröjor i fotboll

Det finns ett väldigt märkligt fenomen i fotboll där varje lags billiga fotbollströjor sällan blir pensionerad. Ligor som NBA, NHL och NFL har ofta pensionerade tröjor, och det finns bara en handfull pensionerade tröjor i fotboll. Bland dem har Serie A-lagen de mest pensionerade tröjorna, medan andra ligor bara ärver andan i den här tröjan och sällan beseglar detta nummer för alltid.

En av de mest kända ceremonin för pensionering av matchtröjor fotboll är pensioneringen av Diego Maradonas tröja nr 10 av Napoli. För närvarande har fotbollströjor SSC Napoli också tagit bort nummer 10, och andra har inte haft den här typen av behandling. Diego Maradona gick bort förra året, och Napoli-fans ber djupt för honom att säga adjö. Napoli har varit enastående i både Serie A och Champions League i år, och vunnit varje match tack vare solidariteten hos en grupp vanliga spelare.

Napoli har bibehållit ett obesegrat rekord i alla tävlingar den här säsongen, och dessa spelare vill leda laget för att vinna mästerskapet som Diego Maradona gjorde. Den här säsongen har Serie A förändrats igen. De starka spelarna är inte Juventus, AC Milan och Inter Milan, utan Napoli, Atalanta och Udinese. Tidigare beseglade AC Milan och Inter Milan även tröjnumren för sina stora och dedikerade spelare. Idag är det få lag som väljer att pensionera tröjor för en viss spelare.

Mest visade produkter